Ga naar Content

AZ'er Dani de Wit terug naar Alkmaar met liesklachten

ZEIST - Dani de Wit heeft het kamp van Jong Oranje verlaten. De AZ-middenvelder heeft liesklachten en gaat terug naar zijn club om van zijn blessure te herstellen. Hij mist zodoende de wedstrijden van de Oranje-talenten tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal. 

Myron Boadu en Dani de Wit in actie voor Jong Oranje - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Het is een aderlating voor de mannen van bondscoach Erwin van de Looi, die na Ryan Gravenberch en Sven Botman (beide overgeheveld naar het Nederlands elftal) nu ook hun topscorer moeten missen. De Wit was in acht EK-kwalificatieduels goed voor tien doelpunten, het meest van alle spelers in de selectie. 

Van de Looi roept geen vervanger op voor de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland (zondag 15 november, 14.30 uur) en Portugal (18 november, 20.30 uur). Jong Oranje is inmiddels al geplaatst voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Slovenië en Hongarije. 

FC Emmen

Het is nog onduidelijk hoe erg de blessure van De Wit precies is en of de thuiwedstrijd tegen FC Emmen (22 november) voor de middenvelder in gevaar komt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]