Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Derde verdachte aangehouden in onderzoek naar verdwijning Sumanta Bansi

13 november 2020, 12.28 uur · Aangepast 13 november 2020, 14.51 uur · Door Ramon Besseling

HOORN - De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de verdwijning van Sumanta Bansi. In Hoorn wordt vandaag een woning doorzocht en daarbij is een 40-jarige man door de politie aangehouden. 

Onderzoek in een huis in Hoorn in verband met de verdwijning van Sumanta Bansi - Foto: NH Nieuws

Het gaat om de woning waar Sumanta destijds verbleef. Afgelopen dinsdag is daar ook een andere bewoner aangehouden, een 63-jarige man. 

Verschillende politieauto’s kwamen vanmorgen rond half tien de straat inrijden, zo vertelt een buurtbewoner. “Ze gingen met zes man het huis binnen en daarna ging het in een stroomversnelling.” 

Een man werd door de politie meegenomen, volgens buurtbewoners zou het gaan om de zoon van de eerder gearresteerde 63-jarige man, die eveneens in het huis woonde.

Op de stoep voor het huis staat een unit van de forensische opsporing geparkeerd. Vlak na de aanhouding verschijnen mensen in witte pakken en die lopen nog steeds rondom en in het huis. Alles is afgeschermd met zwarte doeken om het zicht op de tuin en het huis te blokkeren.

Eerdere aanhoudingen

De destijds zwangere Sumanta woonde, ten tijde van haar verdwijning in 2018, bij de 63-jarige bewoner die afgelopen dinsdag werd aangehouden. Afgelopen zondag werd ook een 34-jarige man uit Rijswijk gearresteerd.

De verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachte.

Robbenoordbos

De 22-jarige Sumanta Bansi wordt vermist sinds februari 2018. Ze wordt voor het laatst gezien bij het gezin waar ze verblijft in Hoorn. Sumanta was op het moment van haar verdwijning zwanger. 

De politie gaat ervan uit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. In de afgelopen twee jaar is veelvuldig gezocht naar de vrouw; onder andere in het Robbenoordbos. Haar lichaam is nog niet gevonden. De zoektocht lag de afgelopen maanden stil.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]