Ga naar Content

Eerste Nederlandse titel Andijkse schaatsster Schouten op 3000 meter

HEERENVEEN - Irene Schouten heeft zaterdagmiddag verrassend de Nederlandse titel op de 3000 meter gewonnen. De schaatsster uit Andijk was met een tijd van 4.01.93 ruim sneller dan Reina Anema. Zij kwam binnen na 4.04.28. 

Het brons was voor Antoinette de Jong met 4.04.53. Voor Schouten was het haar eerste Nederlandse titel op de 3000 meter. De tweevoudig wereldkampioene op de massastart deed op deze afstand voor de elfde keer mee aan de NK. Vorig seizoen eindigde ze als tweede.

"Ik had het gevoel dat ik niet alles uit mijn rit had gehaald. Daarom dacht ik dat mijn tijd niet voldoende zou zijn voor de titel. Gelukkig bleek dat wel het geval", sprak Schouten vrolijk voor de camera van de NOS. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De onttroonde titelhoudster Esmee Visser uit Beinsdorp stelde danig teleur. De Europees kampioene op deze afstand kwam niet verder dan de elfde plaats (4.09,55).  "Ik kan wel een potje gaan janken, maar daar word ik niet beter van", reageerde de olympisch kampioen op de 5000 meter bij de NOS. "Ik ben verbaasd en sprakeloos. Ik wist dat ik nog niet echt in vorm was, maar dat het zó slecht zou gaan, heb ik niet zien aankomen. Dit moeten we even heel goed evalueren. Hopelijk gaat het zondag op de 5000 meter dan weer supergoed."

"Dit moeten we even heel goed evalueren. Hopelijk gaat het zondag op de 5000 meter dan weer supergoed"

SCHAATSSTER ESMEE VISSer

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]