Ga naar Content

Ajax geeft comfortabele voorsprong uit handen bij Atalanta

BERGAMO - Ajax heeft een punt overgehouden aan de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op bezoek bij Atalanta Bergamo. De ploeg van trainer Erik ten Hag leidde bij rust met 0-2, maar zag hoe de Italianen - door toedoen van spits Dúvan Zapata - de stand in de tweede helft weer gelijk trokken: 2-2. 

Foto: Pro Shots / Insidefoto

De aanvallende intenties van beide ploegen werden in de openingsfase direct duidelijk. Antony was de eerste Ajacied die Atalanta-doelman Marco Sportiello testte, waarna ook Dusan Tadic en Noussair Mazraoui het namens de bezoekers van afstand probeerden. Aan de andere kant stichtte Alejandro Gómez gevaar met een schot in de handen van Ajax-doelman Onana. Josip Ilicic en Duvan Zapata bleken kort daarna in kansrijke positie het vizier nog niet op scherp te hebben.

Via een penalty was het Tadic die de Amsterdammers op voorsprong schoot (0-1). De Serviër mocht aanleggen van elf meter, nadat een lompe tackle van Robin Gosens op Lassina Traoré Damir Skomina deed besluiten om de bal op de stip te leggen. Daar bleef het niet bij voor de ploeg van Ten Hag, want vijf minuten later werd het ook direct 0-2. David Neres bereidde voor en na gestuntel van Sportiello wist Traoré de voorsprong voor de bezoekers te verdubbelen. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook na de thee hadden beide ploegen al snel mogelijkheden tot scoren. Vanaf zo'n achttien meter vuurde Ilicic een vrije trap op het doel van Onana af, maar de doelman uit Kameroen stond zijn mannetje en redde. Perr Schuurs had kort daarna de beslissing op zijn schoen. De Limburgse verdediger slalomde door de defensie van Atalanta heen, maar zag zijn schot gestuit worden door de voeten van Sportiello. 

Treffers Zapata

Een dure misser voor Schuurs, bleek niet veel later. Binnen een kwartier voetbal in de tweede helft hadden de Italianen onder leiding van spits Zapata de opgelopen schade namelijk weer helemaal hersteld. De Colombiaan kopte eerst de aansluitingstreffer binnen via de grond uit een voorzet van Goméz en kort daarna was ook de 2-2 een feit. Zapata liep weg uit de rug van Daley Blind en schoot het leer hard tegen de touwen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Insidefoto

De Italianen putten logischerwijs kracht uit de twee doelpunten en gingen dan ook op zoek naar de overwinning. Mario Pasalic kreeg een goede kans, maar zag dat Onana zijn ploeg op de been hield. Niet veel later kwam ook bij de Amsterdammers het geloof in een zege weer terug en de de bezoekers kregen via Antony bovendien kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Sportiello kon echter tot twee keer aan toe redding brengen met zijn vingertoppen, waardoor Ajax zich na negentig minuten voetbal tevreden moest stellen met een punt. 

Opstelling Atalanta: Sportiello, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, Pasalic, Freuler, Gosens, Ilicic (Malinovskyi/79), Zapata, Gomez (Muriel/79)

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (Klaiber/56), Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Tadic, Gravenberch; Antony (90+3), Traoré, Neres (Promes/69)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]