Ajax lijdt ongelukkige nederlaag tegen Liverpool door eigen doelpunt

AMSTERDAM - Ajax is de Champions League begonnen met een kleine nederlaag tegen Liverpool. In de Johan Cruijff ArenA eindigde een gelijkopgaande wedstrijd in 0-1. Nico Tagliafico was met een ongelukkig eigen doelpunt verantwoordelijk voor het resultaat.

Al binnen tien minuten kon de tactiek van trainer Erik ten Hag de prullenbak in. Middenvelder Mohammed Kudus moest geblesseerd het veld verlaten. Ajax was begonnen in een 4-4-2-formatie met een versterkt middenveld. Quincy Promes viel in voor de Ghanees, waardoor de Amsterdammers weer in het vertrouwde 4-3-3 gingen spelen.

Na mogelijkheden voor Lisandro Martínez (kopbal) en Ryan Gravenberch (schot) nam Liverpool het initiatief over. Dat leidde niet tot echte kansen, maar desondanks stond het na 35 minuten 0-1. Een mislukt schot van Sadio Mané ging via Tagliafico langs doelman André Onana.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Tadic had gelijkmaker op zijn schoen

Snel daarna werd Dusan Tadic door David Neres diep gestuurd. De Ajax-aanvoerder probeerde het met een lobje, maar Fabinho (foto) haalde de bal ternauwernood van de lijn. Direct na rust schoot Davy Klaassen de bal van net buiten het strafschopgebied tegen de binnenkant van de paal.

Nadat Liverpool-trainer Jürgen Klopp het aanvalstrio Mané, Firmino en Mo Salah had gewisseld leken er mogelijkheden te ontstaan voor Ajax. Ondanks het inbrengen van zowel Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré als Zakaria Labyad zat de gelijkmaker er niet meer in. Aan de andere kant lieten de Engelsen het na om het duel vroegtijdig te beslissen.

Atalanta Bergamo won in het andere groepsduel met 4-0 op bezoek bij FC Midtjylland. Komende dinsdag reist Ajax naar Italië voor een treffen met Atalanta.