Ga naar Content

Hooligans Atalanta bekogelen spelersbussen Ajax

BERGAMO - Supporters van Atalanta hebben de spelersbussen van Ajax vlak voor het stadion bekogeld. Een raam van een bus is kapot. Spelers en trainers van de club uit Amsterdam zijn met de schrik vrijgekomen.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De spelersbussen van Ajax werden vlakbij het stadion opgewacht. Hooligans van Atalanta gooiden met voorwerpen en vermoedelijk stenen. Ze staken ook veel vuurwerk af, zo bevestigt een woordvoerder van Ajax. De bussen werden door Italiaanse agenten begeleid.

Dubbel gepantserd glas

Volgens een woordvoerder van Ajax waren de bussen voorzien van dubbel gepantserd glas. Alleen een buitenste ruit is gebroken. Daarom zijn er geen scherven in de bus beland. Ajax reist al het hele seizoen met twee bussen naar een stadion voor uitwedstrijden. Spelers en trainers kunnen op die manier de gewenste afstand bewaren. De spelersbus waarmee de basisspelers en trainer Erik ten Hag reisden, mist een raam.

Ajax begint om 21.00 uur aan de uitwedstrijd tegen Atalanta in de Champions League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]