Sport

NL
V

Telstar-topscorer Soto twijfelgeval voor Heracles

26 oktober 2020, 12.41 uur · Aangepast 26 oktober 2020, 17.34 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Mogelijk moet Telstar het in het bekerduel van komende woensdag stellen zonder spits Sebastian Soto stellen. Ilias Bronkhorst, Vincent Regeling en Frank Korpershoek ontbreken in ieder geval tegen Heracles Almelo. 

Pro Shots / Toon Dompeling

De spits ontbrak maandag op de training omdat hij ziek is. Soto drukte afgelopen vrijdag nadrukkelijk zijn stempel op het competitieduel tegen Helmond Sport (2-0). Als invaller voor Gyliano van Velzen maakte hij na rust beide doelpunten. "Hij heeft buikpijn. Iedereen met klachten moet naar huis. Wij moeten kijken of het corona is", aldus Jonker.

Bekeren in onzekere tijden - NH Nieuws

Bronkhorst, met Soto gedeeld topscorer van Telstar met vijf doelpunten, ontbrak de voorgaande twee wedstrijden ook al. De gelegenheidsaanvaller kampt met een hamstringblessure. Korpershoek heeft nog altijd last van zijn enkel. 

Berenstein / Groot

Beter nieuws komt er uit de ziekenboeg van Kick Groot en Anthony Berenstein. "Ik heb er negen maanden op moeten wachten om met de groep mee te trainen. Dat voelt gewoon heerlijk", aldus Berenstein. Voor Groot was het voor eerst dat hij met de groep meetrainde. Berenstein staat alweer wat langer op  het trainingsveld. Hij revalideert van een zware knieblessure.

Quote

"Ik heb er negen maanden op moeten wachten om met de groep mee te trainen. Dat voelt gewoon heerlijk"

telstar speler anthony berenstein

De Sa / Overtoom

Ook Lesly de Sa en Tom Overtoom trainen nog altijd mee met de selectie van trainer Andries Jonker. Zij mogen in Velsen-Zuid hun conditie op peil houden, maar een contract zit er niet in. "De bodem van de schatkist is goed te zien dus er zijn geen mogelijkheden", aldus trainer Andries Jonker.

Telstar speelt woensdagavond om 19.45 uur in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Heracle Almelo. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]