Wereldgoal Soto leidt Telstar naar drie punten tegen Helmond Sport

VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond de vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Andries Jonker had voor de rust veel moeite met tegenstander Helmond Sport, maar onder leiding van invaller Sebastian Soto trokken de Witte Leeuwen de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe: 2-0.

Na een gelijkopgaande openingsfase was Telstar de eerste ploeg die echt gevaarlijk werd. Eerst was Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel attent bij een poging van Cas Dijkstra, maar in tweede instantie was de sluitpost kansloos. Telstar-middenvelder Welat Cagro zag zijn poging vanaf de zestien meter echter via de binnenkant van de paal uit het doel stuiteren.

Kansen Helmond

Toch was het Telstar dat van geluk mocht spreken dat de ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten. Helmond Sport was in het restant van de wedstrijd namelijk de betere ploeg en wist via Lance Duijvenstijn (knappe redding Jasper Schendelaar) en Jordy Thomassen (over) de betere kansen te creëren. Alec van Hoorenbeeck was kort voor de rust het dichtst bij een Brabantse treffer. De huurling van KV Mechelen kon vrij inkoppen uit een corner, maar zag dat spits Glynor Plet Telstar van een achterstand weerhield door de bal van de lijn te koppen.

Frank Korpershoek, de enige 'supporter' bij Telstar - Helmond Sport - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Dat die redding van Plet een belangrijke was, werd twee minuten na de rust nog maar eens bevestigd. Invaller Sebastian Soto zette de ploeg van Jonker op dat moment namelijk op schitterende wijze op voorsprong. De Amerikaans-Chileense spits kreeg een voorzet van Cagro en werkte de bal op formidabele wijze in een keer achter Van Gassel.

Tekst gaat verder onder de tweet

Telstar leek de smaak te pakken te hebben als gevolg van de openingstreffer en dat leidde er toe dat de ploeg van Jonker de voorsprong al snel verdubbelde. Een voorzet van Dijkstra kwam via Pattynama op het hoofd van Soto terecht en de spits bekroonde zijn goede invalbeurt met zijn tweede treffer van de avond.

Pattynama

De bezoekers kwamen er niet meer echt aan te pas in het vervolg van de wedstrijd en het was Pattynama die zelfs nog dicht bij de derde Noord-Hollandse treffer van de wedstrijd was. De linksachter probeerde het met een balletje achter het standbeen langs, maar dit keer werd de kans niet omgeturnd tot een treffer. Daardoor stond er na negentig minuten een 2-0 stand op het scorebord en komt het seizoensaantal in punten voor de Velsenaren na negen wedstrijden op vijftien.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Liesdek, Vandermeulen, Benamar, El Yaakoubi, Pattynama; Cagro, Dijkstra (Adshead/75), Najah; Van Velzen (Soto/46), Plet (Sprangers/75)

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Reith, Van Hoorenbeeck, Dzepar, v/d Sluys (De Bie/76); Vereijken, Stans, Duijvestijn; Van Keilegom (67), Thomassen, Loukili (Goselink/74)