Telstar sleept in slotfase punt uit het vuur tegen Roda JC

KERKRADE - Telstar heeft maandagavond een punt aan het seizoentotaal toegevoegd door gelijk te spelen bij Roda JC. De ploeg van trainer Andries Jonker keek vrijwel de hele tweede helft tegen een achterstand aan, maar een benutte penalty van Welat Cagro in de slotfase van de wedstrijd zorgde ervoor dat de Velsenaren toch een punt mee mochten nemen uit Limburg: 1-1.

De mogelijkheden die zich in de eerste helft voordeden waren op een hand te tellen. Roland Alberg produceerde al vrooeg in de wedstrijd een afzwaaier namens de Limburgers, terwijl aan de andere kant een scherpe voorzet van Siebe Vandermeulen net te kort was voor Gyliano van Velzen. De grootste kans was vijf minuten voor de rust voor Erik Falkenburg. Op aangeven van Alberg had de oud-AZ'er de hoek voor het uitkiezen, maar Telstar-doelman Jasper Schendelaar stond goed in de weg.

Diezelfde Schendelaar mocht vijf minuten na de rust alsnog vissen. Amir Absalem slingerde de bal voor, de AZ-huurling tastte mis en Falkenburg wist vervolgens wel raad met het buitenkansje. Ondanks de achterstand kwamen de Noord-Hollanders steeds beter in de wedstrijd. Toch mochten zij van geluk spreken dat het niet 2-0 werd, toen Patrick Pflücke een vrije kopkans niet wist te benutten.

Tekst gaat verder onder de tweet

De ploeg van Jonker liet zich in de slotfase steeds meer gelden voor het doel van Roda JC-doelman Miguel Santos, maar pogingen van Sebastian Soto en Shayne Pattynama leidden niet tot de gelijkmaker. Vijf minuten voor het einde van de wedstijd kwam die gelijkmaker er alsnog. Castricummer Kees Luijckx van Roda JC kreeg de bal op de hand en zag dat scheidsrechter Clay Ruperti naar de stip wees. Invaller Cagro nam plaats achter de bal en schoot zijn ploeg vanaf elf meter beheerst naar een punt in Kerkrade.

Opstelling Roda JC: Santos; Marzo, Luijckx, Jensen (Lambrix/10), Absalem (Klaasen/80); Vossebelt (Ioannou/62), Pflücke, Bakker; Falkenburg, Serrarens (Croux/62), Alberg

Opstelling Telstar: Schendelaar; Vandermeulen (Dijkstra/67), Benamar, El Yaakoubi, Regeling, Pattynama; Adshead (Liesdek/67), Van Doorm (Cagro/81), Najah; Van Velzen (Sprangers/81), Soto