Ga naar Content

Ajacied Antony mist Champions League-duel met Liverpool

AMSTERDAM - Ajax moet het woensdagavond tijdens de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Liverpool stellen zonder Antony. De Braziliaanse aanvaller is niet fit genoeg om te spelen tegen de regerend Engels landskampioen. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Dat liet trainer Erik ten Hag weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. Waarom Antony, die afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen plaatsnam op de bank maar wel scoorde als invaller, er niet bij is laat de oefenmeester niet weten. "Daar doen wij geen uitspraken over. Hij is er niet bij, hij is niet fit. Dat is het", aldus Ten Hag. 

Antony kent een goede start bij zijn nieuwe club. Afgelopen zomer kwam de twintigjarige Zuid-Amerikaan over van Sao Paulo en in vijf competitiewedstrijden wist Antony drie keer raak te schieten. Naast de vleugelaanvaller ontbreekt ook Jurrïen Timber in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De verdediger is, net als zijn ploeggenoot uit Brazilië, niet fit genoeg om woensdagavond in actie te komen. 

Champions League in een spookstadion - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]