Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Ook Zaanstad roept op tot melden van 'coronafeestjes'

15 oktober 2020, 21.24 uur · Aangepast 16 oktober 2020, 07.58 uur · Door Gerie Smit & Marieke Pijlman

ZAANSTAD - "We hebben de hulp van de mensen nodig", zegt burgemeester Hamming van gemeente Zaanstad. Hij roept mensen op om illegale bijeenkomsten te melden bij de politie. Hij schaart zich daarmee achter burgemeesters Don Bijl van Purmerend en Femke Halsema van Amsterdam, die al eerder opriepen tot het bellen met de 'kliklijn'.

Hamming wil dat illegale bijeenkomsten gemeld worden - NH Nieuws

"We gaan er geen speciaal nummer voor oprichten", aldus Hamming. Wel laat hij weten dat het een zware taak wordt voor de politie en boa's om alle illegale feestjes op te sporen, onder andere omdat binnen de politie het aantal besmettingen ook oploopt. "Als u zaken ziet die niet voldoen aan de noodverordening kunt u met de politie en de gemeente bellen."

De afgelopen week werden er twee grote feesten in Purmerend en Volendam door de politie beëindigd, waar meer dan 30 mensen aanwezig waren. Beide gemeenten liggen in de veiligheidsregio waar Hamming voorzitter van is.

De burgemeester verwacht dat hij de politie in Zaanstad anders kan inzetten nu de horeca dicht is. Toch zal het een haast onmogelijke taak worden om overal te kunnen controleren. "We zien dat de ziekenhuizen volstromen. Het is alle hens aan dek."

In onderstaande video het gesprek met de burgemeester wat NH nieuws wekelijks met Jan Hamming voert. Buiten een update over de handhaving vertelt hij ook over het bezoek bij de koning en koningin en het gesprek met hen over de kwetsbare wijken in de stad.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]