Ga naar Content

Maatregelen doen ook honkbal de das om: Holland Series officieel stopgezet

AMSTERDAM - De Holland Series tussen de Amsterdam Pirates en Neptunus gaan niet meer verder. Door de aanvullende maatregelen die het kabinet dinsdagavond aankondigde, heeft de bond besloten om de resterende vijf wedstrijden niet meer door te laten gaan. 

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Dat werd eerder op de dag al gemeld door NH Sport en is nu ook door de bond bevestigd. Het stopzetten is extra zuur voor de Pirates. De ploeg van trainer Michael Duursma won de eerste twee wedstrijden in de Holland Series en pakte daarmee een belangrijke 2-0 voorsprong. Donderdag zou de derde wedstrijd worden afgewerkt in Rotterdam, maar als gevolg van de nieuwe maatregelen kan ook dat duel geen doorgang vinden.

Amsterdam Pirates had nog twee overwinningen nodig om zich te verzekeren van het kampioenschap in dit toch al rommelige seizoen. De KNBSB laat weten de komende dagen te gaan kijken hoe de competities - en dus ook de hoofdklasse - afgewikkeld kunnen worden. In een later stadium wordt dus besloten of Amsterdam uitgeroepen zal worden tot kampioen van de hoofdklasse. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]