Ga naar Content

Park Schouwburg maakt agenda komende tijd leeg: "We onderzoeken de mogelijkheden"

HOORN - De voorstellingen in Park Schouwburg gaan de komende tijd niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Premier Rutte liet vanavond weten dat in theaters de komende vier weken dertig mensen per ruimte toegestaan zijn en voor de Hoornse schouwburg zijn voorstellingen niet haalbaar met dit aantal bezoekers. 

Foto: Tijmen Koelemeijer

De voorstellingen worden vooralsnog verplaatst naar een later moment en het theater gaat de mogelijkheden nader bekijken.

Park Schouwburg wist bij de vorige aanscherping van de coronamaatregelen de dans gedeeltelijk te ontspringen doordat zij vanuit de veiligheidsregio een uitzonderingspositie kregen. De veiligheidsregio Noord-Holland Noord maakte toen voor vijf theaters een uitzondering omdat ze een regionale functie hebben, meer dan 300 mensen in een zaal kwijt kunnen en een breed cultureel aanbod hebben. 

Deze theaters mochten maximaal 250 bezoekers ontvangen met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Aan deze ontheffing komt met deze nieuwe maatregelen die vanavond zijn aangekondigd een einde.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook