Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Enkhuizer kroegbaas baalt van horecasluiting: "Steun nodig, anders kan ik sluiten"

13 oktober 2020, 21.34 uur · Aangepast 13 oktober 2020, 22.38 uur · Door Maarten Edelenbosch

ENKHUIZEN - Dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten kwam voor eigenaar Cees Klein van café De Slof niet als een verrassing. Wel dat het zeker vier weken gaat duren. Opnieuw een enorme klap die hij niet kan opvangen. "De regering moet wel met een steunpakket komen anders zijn veel ondernemers de Sjaak."

Persconferentie in café de Slof - NH Nieuws

En dat geldt ook voor Klein. "Anders kan ik gewoon sluiten. Het is de vraag wat het kabinet morgen gaat vertellen over steunmaatregelen, en anders is het gewoon een baan zoeken." 

Premier Rutte benadrukte dat de rol van de horeca bij het aantal besmettingen tot nu toe beperkt is. "Maar het gaat wel meteen over grote groepen, en het gaat ook over veel contactmomenten, en dan kan het snel gaan." De kroegbaas heeft er weinig begrip voor. "Dat mensen elkaar opzoeken, daar hebben ze horeca niet voor nodig. Dat doen ze nu thuis. Ook nu we om 22 uur moeten sluiten gaan mensen nog bij elkaar thuis nazitten in vaak ook een kleinere ruimte."

Onbegrip over uitzonderingen

En dat er dan toch ook weer uitzonderingen zijn gemaakt vindt Klein niet uit te leggen. "Er zijn zalen waar je maar met dertig man mag zijn. Theaters waar veel mensen werken en die geen inkomsten hebben. En er zijn uitzonderingen gemaakt, kerken bijvoorbeeld. En dat is onrechtvaardig."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]