Ga naar Content
Alkmaar

Kijk hier naar Alkmaar Ontzet door de jaren heen

8 oktober 2020, 07.30 uur · Aangepast 5 juli 2022, 23.10 uur
Door: Maaike Polder · Foto: Regionaal Archief Alkmaar / 8 October Vereeniging

ALKMAAR - Scholen in Alkmaar zijn vandaag dicht en veel Alkmaarders hebben een vrije dag om de vrijheid van hun stad te vieren, alleen ziet dat feestje er door corona dit jaar wel heel anders uit. Alkmaar Ontzet wordt dit jaar voornamelijk online gevierd. NH Nieuws zet de activiteiten op een rij. 

Zwijmel eerst fijn weg bij deze beelden van voorgaande edities van Alkmaar Ontzet, met onder andere koningin Wilhelmina, Juliana, de brandweerdemonstratie, zuurkool en de optochten. 

Dit was Alkmaar Ontzet door de jaren heen. Tekst gaat door onder de video.

Alkmaar Ontzet door de jaren heen - NH Nieuws

Alkmaar Ontzet door de jaren heen is ook op televisie te zien om 15.15, 18.30, 19.30, 20.30 en 21.30 uur

En dan de activiteiten voor vandaag: er is dus helaas geen kinderoptocht, geen grote middagoptocht, geen Guldenvliesfeest en geen massale zuurkoolmaaltijd op het Canadaplein. Wel staan er andere, kleinschaligere activiteiten op het programma.

Gebakjes

Verschillende verzorgingshuizen worden vandaag verrast met gebak. Vanwege het coronavirus wordt het gebak bij de deur afgezet en is er dus geen ruimte voor een gezellig samenzijn.

Dit speciale Alkmaar Ontzet-gebak kun je trouwens de hele ochtend halen bij bakker A.C. de Boer. Je moet snel zijn, want op is op!

Verder kun je naar het Stedelijk Museum vandaag, naar de gratis familiedag en kun je online de verzetrede en de kranslegging bekijken. Vanavond 20.10 uur is er een online Alkmaar Ontzet-quiz. Via de website van de 8 October vereeniging kan je je inschrijven. 

Coronaproof feest

Bij Stadsstrand de Kade is 's middags een zitfeestje met zuurkool en muziek. Je moet wel online reserveren voor een plekje. 

Artikel gaat verder onder post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Bij Hal25 is vanaf 17.00 uur het coronaproof-feest Vrijstaat, met live muziek, dansers en eten. Je koopt kaarten voor een tijdsblok.

Alkmaarders konden zaterdag al een Alkmaar Ontzet-tas ophalen, met daarin een zuurkoolmaaltijd. Waarnemend burgemeester Emile Roemer was daar ook bij. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]