Ga naar Content

AZ'er Bruno Martins Indi is fit: "Hier mijn kansen vergroten voor Oranje"

ALKMAAR - De eerste training bij AZ zit erop voor Bruno Martins Indi. De nieuwste aanwinst van de Alkmaarders stond woensdagmiddag voor de eerste keer op het veld. "Ik ben hartstikke fit en klaar voor de drukke periode bij AZ."

Foto:

"Het is heel snel gegaan", vertelt Bruno Martins Indi op het trainingscomplex van AZ. "Maar ik ben erg tevreden met deze stap."

AZ contracteerde de centrale verdediger dinsdagavond op de valreep. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van de Engelse club Stoke City. "Ik denk dat de eredivisie qua stijl en cultuur beter bij me past dan de Championsship. Bij AZ wil ik mijn topniveau weer halen."

Bekijk hieronder het gesprek met Bruno Martins Indi na zijn eerste training.

Gesprek met Bruno Martins Indi na z'n eerste training bij AZ - NH Nieuws

Oranje

Martins Indi speelde 34 keer voor Oranje. Via AZ hoopt hij zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Frank de Boer. "Ik probeer mijn kansen hier te vergroten om nog een keer uit te komen voor het Nederlands elftal. Dus wie weet."

Volgende zomer staat er een EK op het programma. Bij het vorige eindtoernooi van het Nederlands elftal was de 28-jarige linkspoot nog basisspeler. Samen met nieuwe ploeggenoot Ron Vlaar vormde hij het verdedigingscentrum op het WK in Brazilië van 2014. 

Bekijk hieronder het gesprek met directeur voetbalzaken Max Huiberts over zijn nieuwste aanwinst.

Max Huiberts over aantrekken Bruno Martins Indi - NH Nieuws

"Het komt niet zo vaak voor dat AZ uit deze categorie een speler weet vast te leggen."

directeur voetbalzaken, MAx Huiberts

"Geweldig nieuws"

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is zeer content met het binnenhalen van Martins Indi. "Dit is voor ons geweldig nieuws. Het komt niet zo vaak voor dat AZ uit deze categorie een speler weet vast te leggen."

Martins Indi is topfit en maakt zich dus klaar voor de volgende wedstrijd van AZ. Dat is zaterdag 17 oktober thuis tegen VVV-Venlo.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]