Ga naar Content

Basketballers Apollo kennen valse start tegen Feyenoord Rotterdam

AMSTERDAM - Apollo Amsterdam had gehoopt het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League beter te beginnen. De eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Laki Lakner ging met 53-74 verloren tegen Feyenoord Rotterdam. In een lege Apollohal kon het lang beide kanten op.

Foto: NH Sport/Stephan Brandhorst

Floris Versteeg en Sergio de Randamie namen Apollo in het eerste kwart bij de hand met ieder zeven punten. Dat resulteerde in een 19-16 voorsprong bij het eerste rustmoment. 

In het tweede kwart knokten de Rotterdammers zich terug tot 26-26 en liepen ze zelfs uit naar 32-37. Hierna liep Apollo achter de feiten aan en kon Feyenoord in de derde periode uitlopen naar 48-54.

Laki Lakner: 'De score is groot, maar het verschil op het veld niet zo' - NH Nieuws

Feyenoord loopt uit

In de slotfase waren de Amsterdammers niet bij machte om de tegenstander uit Rotterdam te verslaan. De eindstand was uiteindelijk 53-74 in het voordeel van de bezoekers, omdat Apollo aanvallend weinig meer in te brengen had en Rotterdam nog wel een doorging.

Coach Laki Lakner zag dat zijn ploeg wel aardig mee kon komen met Rotterdam. "Het verschil in score is wel enorm, maar op het veld vond ik het niet zoveel", zei hij na zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke bij de Amsterdammers. "Zij kopen kwaliteit die wij niet hebben. Daar ga ik niet over klagen. Wij moeten gewoon onze punten maken."

Na afloop nam routinier Sergio de Randamie zijn ploeg even bij elkaar. Hij sprak de groep toe en benoemde dat ze maar net tekort kwamen. "We moeten dit als een leermoment zien. We moeten niet bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen", aldus de 36-jarige basketballer.

NH Sport was aanwezig bij Apollo - Feyenoord. Later vanavond zijn de reacties te zien op onze site.

Sergio de Randamie: "We moeten niet bang zijn onze verantwoordelijkheid te nemen" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]