Ga naar Content

Ook Jong Ajax weet geen punten af te snoepen van superieur NAC

BREDA - Jong Ajax heeft vrijdagavond verloren van NAC Breda. De ongeslagen koploper van de eerste divisie was overtuigend met 4-0 te sterk voor de talenten van trainer Mitchell van der Gaag. Sidney van Hooijdonk was met drie treffers de grote boosdoener voor de Noord-Hollanders. 

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Binnen tien minuten keken de Amsterdammers al tegen een achterstand aan. Van Hooijdonk mocht aanleggen nadat Naraysho Kasanwirjo de bal in het strafschopgebied tegen de hand kreeg. De spits maakte vanaf elf meter geen fout en schoot de 1-0 hard tegen de touwen.

Opnieuw Van Hooijdonk

Nick Venema en Lex Immers kregen vervolgens kansen op de 2-0, maar Jong Ajax-doelman Dominik Kotárski behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Toch kon ook de keeper uit Kroatië niet voorkomen dat de Amsterdamse talenten na een halfuur de tweede treffer om de oren kregen. Dit keer knikte Van Hooijdonk de bal in de verre hoek na een voorzet vanaf links van Mounir El Allouchi: 2-0. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Venema was kort na rust opnieuw dicht bij een treffer. De goaltjesdief nam de bal ineens uit de lucht, maar raakte het houtwerk. Toch mocht hij richting het einde van de wedstrijd alsnog een keertje juichen. Eerst maakte Van Hooijdonk met een intikker bij de tweede paal zijn hattrick compleet (3-0), waarna Venema in de slotfase van de wedstrijd de 4-0 binnenprikte. 

Opstelling NAC Breda: Olij; Rutten, Riera, Rosler, Mashart (Noblejas/73); Malone (Buffonge/79), Immers, Haye; Venema (Dogan/86), Van Hooijdonk, El Allouchi

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Rensch, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Llansana, Jensen, Regeer (Mendez/60); Giovanni (Pinas/60), Brobbey, Ünüvar (Rasmussen/60)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]