Jong Ajax gaat na rust over Excelsior heen

AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond een solide overwinning op Excelsior geboekt. De Amsterdammers trokken na rust de wedstrijd naar zich toe en kwamen geen moment in de problemen.

Brian Brobbey tekende ruim vijf minuten na rust voor de openingstreffer. Niet veel later was het Lassina Traoré die de score verdubbelde voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

In de 87ste minuut gooide Kenneth Taylor het duel in het slot. De middenvelder zette de 3-0 op het scorebord.

Voor Jong Ajax betekent de overwinning pas de tweede zege van het seizoen. De Amsterdammers klimmen dankzij de overwinning naar de elfde plek op de ranglijst met zes punten uit vijf wedstrijden. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper NAC Breda.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Kasanwirjo, Douglas, Rensch (Musampa/83), Llansana, Jensen (Méndez/66), Giovanni, Taylor, Regeer, Ünüvar (Brobbey/46), Traoré