Jong Ajax lijdt derde nederlaag tegen Jong PSV

AMSTERDAM - De derde wedstrijd van Jong Ajax in het nieuwe seizoen is ook in een nederlaag geëindigd. Binnen een halfuur stond Jong PSV op 0-2 via Justin de Haas en Cheick Touré. Jurgen Ekkelenkamp bracht Ajax terug tot 1-2, maar de Amsterdammers konden niet doordrukken tegen het tiental uit Eindhoven na rood voor De Haas.

Lassina Traoré kreeg op aangeven van Jurriën Timber de grootste kans van de openingsfase, maar hij schoot op Jong PSV-keeper Maxime Delanghe. Desondanks stonden de bezoekers uit Eindhoven binnen een halfuur op een ruime voorsprong. Justin de Haas scoorde 0-1 uit een vrije trap. De score werd vervolgens verdubbeld door Cheick Touré na een fout van Dominik Kotarski. Jurgen Ekkelenkamp bracht pal voor rust de spanning in de wedstrijd terug door 1-2 te maken.

Tekst gaat verder onder de tweet

In de tweede helft leken de Eindhovenaren de voorsprong uit te breiden, maar Kotarski kon de schoten tegenhouden. PSV speelde de laatste twintig minuten met tien man na een tweede gele kaart voor doelpuntenmaker De Haas. Ajax drong aan en kreeg kansen via invallers Naci Ünüvar (paal) en Brian Brobbey (kopballen).  In de slotfase lukte het Amsterdamse elftal niet om de tien van PSV op de knieën te krijgen.

Door de nederlaag staan de Amsterdammers op de laatste plaats in de eerste divisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelt komende vrijdag tegen Go Ahead Eagles. De aftrap in Deventer is om 21.00 uur.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Q. Timber (27/Musampa) , J. Timber, Kasanwirjo, Douglas; Llansana (68/Méndez), Ekkelenkamp, Taylor; Regeer (61/Ünüvar), Traoré  (68/De Waal) , Giovanni (68/Brobbey)

Opstelling Jong PSV:  Delanghe, Sambo, Kreekels, Martins, De Haas, Nosa, Ledezma (59/Kristinsson) , Schoonbrood (73/Kjølø),  Timan (86/Thomas), El Basra, Touré (73/Gloster)