Ga naar Content

Dit zijn de tegenstanders voor AZ in de Europa League

ALKMAAR - De tegenstanders van AZ voor de groepsfase van de Europa League zijn bekend. De ploeg van trainer Arne Slot neemt het op tegen Napoli, Real Sociedad en HNK Rijeka. Dat heeft de loting vanmiddag uitgewezen. De ploegen zijn ingedeeld in groep F.

Stengs en Boadu waren de laatste jaren smaakmakers bij AZ - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Het is een zware loting voor de Alkmaarders. Het Italiaanse Napoli, waar onder andere oud-Ajacied Arek Milik onder contract staat, speelde de afgelopen jaren veelal in de Champions League en is dus een outsider voor de titel in dit Europese toernooi. Real Sociedad eindigde vorig seizoen als zevende in de Spaanse competitie en staat erom bekend een angstgegner te zijn voor grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid.

HNK Rijeka uit Kroatië eindigde vorig seizoen als derde in de nationale competitie. In de laatste voorronde van Europa League rekenden de Kroaten af met FC Kopenhagen. En dat gebeurde met een wel heel bijzondere goal. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

AZ verzekerde zich voor de groepsfase van de Europa League, doordat zij zich in de tweede voorronde van het Champions League-toernooi wisten te ontdoen van Viktoria Plzen. Doordat de Alkmaarders onderuit gingen tegen Dinamo Kiev (2-0) en zodoende niet doorstoomden naar de play-offs om een Champions League-ticket, kwamen zij in de groepsfase van de Europa League terecht. 

Speelschema

Op donderdag 22 oktober worden de eerste wedstrijden in de groepsfase gespeeld. Op donderdag 10 december staan vervolgens de laatste groepswedstrijden op het programma. Vrijdagavond wordt het speelschema bekend. 

Bekijk hieronder het de volledige loting van de groepsfase van de Europa League. Een reactie van AZ-trainer Slot is later op de dag te vinden op onze site en app. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]