Ga naar Content

Trotse Koopmeiners na uitverkiezing voor Nederlands elftal: "Wauw"

ALKMAAR - Vrijdagmiddag werd bekend dat Teun Koopmeiners is opgeroepen voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Het is de eerste keer dat de AZ-aanvoerder is geselecteerd voor het 'grote' Oranje. "Dit voelt fantastisch", aldus een trotse Koopmeiners nadat de selectie bekend werd gemaakt. 

Reactie Teun Koopmeiners na uitnodiging Oranje - NH Nieuws

"Toen ik het te horen kreeg werd ik er een beetje stil van", vervolgt de middenvelder. "Het is voor iedere jongen een droom om ooit in dat shirt te mogen spelen. Dat je dan nu definitief wordt opgeroepen en er een week bij mag zijn, dan is dat 'wauw'."

"Het is voor iedere jongen een droom om ooit in dat shirt te mogen spelen"

oranje-international teun koopmeiners

"Ik heb enorm veel berichten gehad. Natuurlijk ook contact gehad met mijn ouders, mijn opa en mijn vriendin. Zij reageerden allemaal hartstikke bijzonder, dus het was een mooi moment."

Loting

Koopmeiners reageerde ook direct op de loting voor de groepsfase van de Europa League. AZ werd daarin gekoppeld aan Napoli, Real Sociedad en HNL Rijeka. "Een pittige poule", meent hij. "Het is iets anders dan weer helemaal naar het oosten, waar we de laatste tijd vaak heen moesten. Zeker Napoli is een mooie, Champions League-waardige tegenstander. Maar ook Real Sociedad wordt zeker een flinke kluif."

Leeds United?

Overigens wordt de AZ-speler de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met Leeds United. "Mijn wensen zijn volgens mij heel helder en dat is volgens mij hetzelfde als bij iedere andere Nederlandse voetballer. De ambitie is er om ooit de mooie stap te maken naar het buitenland. Maar we gaan zeker geen overhaaste beslissingen nemen."

Bekijk hieronder wat Koopmeiners te zeggen heeft over de interesse van Leeds United.

Teun Koopmeiners over interesse Leeds United - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]