Ga naar Content

Sinterklaas met 'dringende boodschap' per helikopter naar burgemeester Hilversum

HILVERSUM - Het coronavirus zet een streep door alle grote Sinterklaasintochten van 't Gooi volgende maand. Dat blijkt Sinterklaas zelf zorgen te geven, zo blijkt uit een video van Centrum Hilversum. Daarop is te zien hoe Sinterklaas hoogstpersoonlijk - en samen met 'neef' Kerstman - met een helikopter naar Hilversum komt om burgemeester Pieter Broertjes om opheldering te vragen. 

Foto: Hilversum Marketing

Nadat Sinterklaas en de Kerstman met de helikopter landen op Vliegveld Hilversum, spoeden ze zich naar het Hilversumse raadhuis met een belangrijke vraag en een dringende boodschap voor Broertjes. 

Sinterklaas en de Kerstman vertellen in de video dat ze enorm geschrokken waren toen Broertjes, als voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, als een van de eersten aankondigde dat de grote sinterklaasintochten en andere grote evenementen rondom de decemberfeestdagen niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus. 

Lees ook

Sinterklaas vraagt zich tegenover Broertjes hardop af of hij überhaupt nog wel welkom is. Broertjes neemt daarom de twijfel weg en zegt dat Sinterklaas en de Kerstman wel degelijk welkom zijn, maar dat ze de bijeenkomsten kleinschalig moeten houden. 

Boodschap voor ouders

Het bliksembezoek van de Sint en de Kerstman was niet alleen om kinderen gerust te stellen dat ze echt wel komen deze winter, maar ook om ouders op te roepen om vooral tijdig de inkopen voor de feestmaanden te doen.

Veel ondernemers hebben nu al geschikt inpakpapier klaarliggen, zodat de eerste sinterklaas- en kerstcadeautjes alvast kunnen worden gekocht. Dat moet voorkomen dat het straks op het laatste moment erg druk wordt in het Hilversumse centrum. "Als men nu namelijk alvast de inkopen doet en dat doet op andere momenten dan bijvoorbeeld de zaterdagmiddagen, dan winkelt men veilig en heeft men alle tijd en ruimte om zorgvuldig en plezierig de inkopen te doen", zegt centrummanager Jorine de Soet.

Na hun bezoekje aan burgemeester Broertjes hebben Sinterklaas en de Kerstman ook nog een rondje gemaakt door het Hilversumse centrum. Daar werden ze met open armen ontvangen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook