Ga naar Content

Purmerendse Sinterklaasintocht gaat wél door, gemeente verstrekt vergunning voor bustour

PURMEREND - De Sinterklaasintocht van Purmerend op zondag 15 november gaat door. Dat laat organisator Stichting Purmerend Marktstad weten. "De organisatie is druk bezig met de intocht", valt te lezen. Een woordvoerder van de gemeente Purmerend bevestigt aan NH Nieuws dat de plannen zijn goedgekeurd. 

Foto: Erik Bro at Dutch Wikipedia / CC BY-SA

Met de aangescherpte coronamaatregelen die maandag werden aangekondigd was het spannend of het evenement door zou kunnen gaan. Voor activiteiten buiten, waar geen continue doorstroming is, geldt sinds de nieuwe maatregelen een maximum van veertig personen.

Mediapartner Regio Purmerend meldt dat Sinterklaas met een (open) bus de wijken zal doorrijden, zodat inwoners hem verspreid over de route kunnen zien. Organisator Kees Oudewortel vreesde vorige week nog voor de impact van nieuwe coronamaatregelen, maar heeft daar nu dus een creatieve oplossing voor gevonden.

Veel afgelastingen

In Noord-Holland regende het de afgelopen weken juist afgelastingen door organisatoren die het niet aandurfden een intocht te houden. In Hoorn, Den Helder, Medemblik, Haarlem en overal in het Gooi gaan de intochten sowieso niet door. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook