Start van hoofdcontent

WIJK AAN ZEE

nl

Stil bewonersprotest tegen overlast Tata Steel: "We zijn het superzat!"

30 september 2020, 18.55 uur · Aangepast 1 oktober 2020, 09.18 uur · Door Redactie

WIJK AAN ZEE - Op de Dorpsweide in Wijk aan Zee vond vanmiddag een stil protest plaats tegen de overlast van staalbedrijf Tata Steel. Op 500 klapstoeltjes waren teksten met steunbetuigingen van verontruste buurtbewoners geplakt. 

Vanwege de coronamaatregelen mochten niet meer dan veertig mensen bij het protest aanwezig zijn. Vandaar dat de oplossing werd gezocht in de klaptstoeltjes. Actievoerder Annemarie Deen: "Er zijn 40 mensen hier lijfelijk aanwezig. De rest heeft zich digitaal aangemeld, een stoel geadopteerd en een tekst opgeschreven."

Ook buurtbewoner Didier Dumoulin, vader van een zoon van zeven, maakt zich zorgen. "We zijn het superzat! Het afgelopen jaar kwamen de roetregens al vaak in het nieuws. Ons protest is vooral tegen het feit dat er niets aan gedaan wordt. In de laatste jaren wordt de stank steeds erger", vertelt hij. 

Hoofdpijn

Deen vult aan: "Het is vandaag nogal viezig ja. Deze geur geeft me echt hoofdpijn", vertelt ze. "De overheid moet zorgen dat er gehandhaafd wordt, zodat we net als gewone buren naast elkaar kunnen leven", besluit Deen. 

Bewonersprotest tegen Tata Steel - NH Nieuws

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]