Ga naar Content

Opnieuw steun voor omstreden voetbalcomplex Egmond, tegenstanders weer naar de rechter

EGMOND AAN DEN HOEF - Een voetbalcomplex op de bollenvelden bij Egmond aan den Hoef lijkt er toch echt te komen. De Raad van State schoot het bestemmingsplan eerder af, maar een gerepareerde versie krijgt opnieuw de steun van de gemeenteraad. Tegenstanders van het complex bij de entree van Egmond aan Zee stappen ook nu weer naar de hoogste rechter.

Beoogde locatie voetbalcomplex Egmond - Foto: NH Nieuws

Het plan voor een nieuw sportcomplex voor de drie fuserende Egmondse voetbalclubs Adelbert, Zeevogels en Egmondia gaat ook in de tweede ronde de eindstreep halen. Na de extra commissievergadering gisteravond in Hotel Zuiderduin was het duidelijk hoe de 'hazen lopen': de coalitiepartijen zijn vóór, de oppositie tegen. Het plan kan dus rekenen op een ruime meerderheid van 15 tegen 6 stemmen.

Vorig jaar vernietigde de Raad van State het eerder genomen besluit van de gemeenteraad, omdat er onvoldoende rekening was gehouden met de omgeving en de stikstofproblematiek. Een gerepareerde versie van het plan werd gisteren door de raadsleden besproken, nadat inwoners en belanghebbenden opnieuw hun zegje hadden kunnen doen.

Die inspraak was ook gelijk het zuur van de avond, want bij de tot standkoming van het herstelde bestemmingplan was geen belanghebbende betrokken door de gemeente. Pas vorige week donderdag konden zij, net als de raadsleden, het honderden pagina's tellende plan inzien.

Lees ook

Maar voor de betrokken voetbalverenigingen was er opluchting nadat duidelijk werd dat ook nu een meerderheid voor het complex aan de Egmonderstraatweg zal gaan kiezen. Jan de Jong, voorzitter van VV Egmondia in Egmond aan Zee, benadrukte tijdens zijn inspreekbeurt het belang van de centrale ligging van de nieuwe sportvelden, waardoor ook andere evenementen die geld opleveren voor clubs er blijven komen.

Tekst gaat door onder video

Voetbalclubs Egmond opgelucht met steun voor nieuw complex - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

De tegenstanders bleken tijdens de inspraakronde opnieuw een meerderheid van de raad niet te kunnen overtuigen. De omwonenden, verenigd in de actiegroep Geen Ballen maar Bollen, strijden al jaren tegen de plannen omdat het open landschap wordt aangetast. Voor Cyril Wullems van actiegroep is het duidelijk, ook nu zal er bezwaar gemaakt worden bij de Raad van State. Hij heeft nog wel wat ijzers in het vuur:

Tekst gaat door onder video

Tegenstanders nieuw voetbalcomplex naar Raad van State - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Omdat het plan vorig jaar al ter inzage heeft gelegen, gaat het nu direct door naar de gemeenteraad, die er aanstaande dinsdag definitief een klap op geeft.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]