Ga naar Content
Noord-Holland

Groen licht voor nieuw voetbalcomplex Egmond: "We kunnen nu écht aan de slag"

15 december 2017, 07.46 uur · Aangepast 15 december 2017, 12.32 uur
Door: · Foto: NHNieuws/ Anne Klijnstra

EGMOND AAN DEN HOEF Goed nieuws voor voetballers van de drie Egmondse fusieclubs: ze kunnen nu écht aan de slag. Gisteravond besloot de gemeenteraad dat ze hun nieuwe club kunnen vormen op de bollenvelden bij de entree naar Egmond aan Zee. Omwonenden hebben grote bezwaren tegen de fusielocatie.

Met dertien stemmen voor en negen stemmen tegen is de gemeenteraad van Bergen donderdagavond akkoord gegaan met de wijziging van het bestemmingsplan voor de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. Op de bollenvelden langs die weg kan nu een voetbalcomplex komen voor de drie Egmondse voetbalclubs Egmondia, Zeevogels en Adelbert.

Lees ook: Bergen kiest voor omstreden voetballocatie: "Er wordt niet naar ons geluisterd"

Blije voetballers
Tot opluchting van de vele voetballers die aanwezig waren om hun wens tot fuseren nogmaals kracht bij te zetten. Het besluit van de raad werd door hen met applaus beantwoord. "We kunnen nu écht aan de slag", reageert Paul Kager van Egmondia. "De nieuwe fusieclub kan officieel opgericht worden en we gaan commissies instellen voor een nieuwe naam, clubkleuren en sponsoring."

Lees ook: Ballen versus bollen: gedoe over nieuw voetbalcomplex in de Egmonden

Maar het besluit leverde ook sombere gezichten op. De aanwezige omwonenden van de Egmonderstraatweg haalden bakzeil. Zij maken al jaren bezwaar tegen het complex met vijf velden wat bij hen voor de deur komt. "Geluidsoverlast, aantasting van het landschap, verkeersoverlast. Eigenlijk te veel om op te noemen", stelt Cyril Wullems namens bewoners verenigd in de actiegroep 'Geen ballen maar bollen'.

Rechter
Het nu vastgestelde bestemmingsplan wordt begin volgend jaar ter inzage gelegd. Er kan dan opnieuw bezwaar tegen de plannen worden gemaakt. De omwonenden laten het er hoe dan ook niet bij zitten. Wullems: "Er zijn al eerder 193 zienswijzen ingediend en er zijn heel wat mensen die beroep gaan instellen bij de Raad van State. Dat is wel duidelijk".

Foto: gemeente Bergen