Ga naar Content

Bergen kiest voor omstreden locatie nieuwe voetbalclub: ''Er wordt niet naar ons geluisterd''

BERGEN Het is een kwestie die de dorpen van Egmond tot op het bot verdeeld: de plek waar de nieuwe voetbalclub moet komen. Dinsdagavond heeft de gemeente Bergen eindelijk een besluit genomen. De voetbalclub, een fusie van drie verenigingen, komt aan de Egmonderstraatweg. Tegenstanders laten het er niet bij zitten. "Wij strijden door tot de hoogste instantie."

Voor Paul Kager, voorzitter van voetbalclub Egmondia kunnen de bitterballen in het vet. De gemeente heeft eindelijk een knoop doorgehakt. "Het is het enige juiste besluit dat ze genomen hebben. Voor de toekomst van het voetbal in Egmond is dit een ontzettend belangrijk besluit. We zijn weer een stap verder."

Lees ook: Ballen versus bollen: gedoe over nieuw voetbalcomplex in de Egmonden

Geluidsoverlast
De tegenstanders geven de strijd echter nog lang niet op. Voor Cyril Wullems van de actiegroep 'Geen Ballen maar Bollen' komt dit besluit niet als een klap in het gezicht. "We hebben dit al lang aan zien komen. Maar het is nog geen gelopen race."

Er zijn volgens hem genoeg redenen om de bouw van de nieuwe vereniging tegen te houden. "Het tast de open ruimte aan, omwonenden zijn hun uitzicht kwijt en er is veel geluidsoverlast. Wij vinden voetbal ook belangrijk maar niet op deze plek."

Lees ook: Egmonders argwanend over gemeentelijke plannen nieuwe fusievoetbalclub

En dus maken de tegenstanders zich op voor een gang naar de provincie en de hoogste rechter. "Want in de provinciale ruimtelijke verordening staat dat deze grond niet bebouwd mag worden tenzij er zwaarwegende argumenten zijn en er geen alternatieven zijn. Maar die zijn er wel."

Lees ook: Het begin van het eind van een Egmondse derby: "Er gaat iets verloren"

Paul Kager, van voetbalclub Egmondia, is niet bang dat het heel lang gaat duren voordat er eindelijk een bal gaat rollen bij de nieuwe vereniging. "We weten dat we niet meteen volgend seizoen aan de slag kunnen. We hebben geduld."

Foto: Gemeente Bergen