Ga naar Content

Kijk hier de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen terug

NOORD-HOLLAND - Gisteren lekten er al een aantal nieuwe maatregelen uit, bijvoorbeeld dat horeca de tent om 1.00 uur moet sluiten. Dit geldt alleen voor regio's Amsterdam-Amstelland en Kennemerland. Deze regio's maakten later op de avond zelf ook extra aanvullende maatregelen bekend. 

Foto: ANP

De maatregelen gaan zondagavond om 18.00 uur in. Kijk hieronder de persconferentie terug (wegens een technische fout ontbreekt het eerste deel van de persconferentie, waar premier Rutte spreekt). 

Tekst gaat door onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit maatregelen leidden vandaag tot grote woede bij onder meer Haarlemse ondernemers. "Ik ben verbaasd, geschokt en woedend", aldus een kroegbaas. Hij verwacht dat het vervroegd sluiten van de horecade doodsteek zal zijn voor veel cafés. 

Ook Amsterdamse ondernemers zijn boos. "Als wij vroeger dichtgaan, is het echt niet zo dat mensen allemaal naar hun eigen huis gaan om een boekje te lezen", zei Pim Evers, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), tegen AT5. Hij noemde 't besluit symboolpolitiek, omdat de meeste besmettingen thuis ontstaan.

Andere maatregelen

Naast de vervroegde sluitingstijd mogen er in zalen nog maximaal 50 mensen bijeenkomen. De begrafenissen, demonstraties, religeuze bijeenkomsten en bepaalde voorstellingen worden uitgezonderd van de 50-personenregel. Ook kan er een uitzondering gemaakt worden als een organisator de anderhalvemeter heel strikt organiseert.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.