Ga naar Content

Telstar niet bang voor MVV: "Voor niemand, waarom zouden we ook?"

VELSEN-ZUID - Telstar neemt het komende zondag op tegen MVV Maastricht. De Velsenaren verzamelden tot op heden vier punten uit de eerste twee wedstrijden. De ploeg van trainer Andries Jonker speelde gelijk tegen FC Volendam (2-2) en was vervolgens met 2-3 te sterk voor FC Eindhoven. De ploeg werkt dan ook met veel vertrouwen toe naar het treffen met MVV. 

Andries Jonker voor Telstar - MVV - NH Sport / Thomas Brood

De Limburgers verloren vorige week met 7-1 van Cambuur. "Het is een wedstrijd tegen een tegenstander die onberekenbaar is", blikt Jonker alvast vooruit op zondag. "Ze moeten zich herpakken na die nederlaag. Een week eerder tegen Almere City (0-0, red.) speelden ze goed compact. Dus ik verwacht dat ze dat hier ook willen doen. De rijen gesloten houden en loeren op de kansen die je normaal gesproken wel krijgt."

Fitheid

Jonker kan beschikken over een fitte groep. Waar Kick Groot nog met een blessure kampt, trainde Anthony Berenstein deze week weer voor het eerst mee met de groep. Ilias Bronkhorst kwam tijdens de training hard ten val, maar dat bleek volgens Jonker achteraf alleen 'een schaafwond op zijn gezicht' te zijn. Kersverse aanwinst Sebastian Soto is speelgerechtigd voor zondag, terwijl Anass Najah nog een vraagteken is. Hij kwam dinsdag weliswaar wat minuten in actie tijdens de besloten oefenwedstrijd tegen AZ (2-1 verlies, red), maar volgens Jonker moet er goed uitgekeken worden met de 22-jarige middenvelder. 

"Wij zullen heus nog wel een paar keer verliezen, maar we zijn echt voor niemand bang"

telstar-trainer Andries jonker

"We zijn qua punten verzamelen doorgegaan met waar we voor de coronastop mee zijn gestopt", klinkt de oefenmeester positief. "Vier uit twee, dat is een goed gemiddelde. De speelwijze? Daar ben ik niet tevreden mee tot nu toe. Dat we dan vier punten hebben is des te beter. De twee spitsen die we erbij hebben is eveneens des te beter. Wij hebben vertrouwen in een opnieuw redelijk goed seizoen. Wij zullen heus nog wel een paar keer verliezen, maar we zijn echt voor niemand bang. Waarom zouden we ook?"

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]