Ga naar Content

Voetbalavonturier André Krul tekent eenjarig contract bij AZ

ALKMAAR - André Krul gaat aan de slag bij AZ. De doelman treedt bij de Alkmaarders in de rol van keeper en 'mentor' bij Jong AZ. Hij tekent een contract voor een jaar. 

Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Krul (33) staat bekend om de opvallende clubs waar hij onder de lat heeft gestaan. Zo speelde de doelverdediger uit Grootschermer voor onder meer het Colombiaanse Boyacá Chicó, Valetta FC (Malta), Bayamón FC uit Puerto Rico en het Japanse Iwaki FC. Vorig seizoen speelde hij voor het Duitse Alemmania Aachen, dat uitkomt in de Regionalliga West. In Nederland kwam Krul uit voor clubs als Telstar en Sparta.

Beloftenelftallen

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Krul veel wedstrijden gaat spelen voor het belofteneltal van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn. Gezien zijn leeftijd zou hij alleen de wedstrijden tegen de andere beloftenelftallen (Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht, red.) mee mogen spelen. Krul wordt naar verluidt, naast zijn functie bij Jong AZ, ook ingezet bij de coaching van jeugdkeepers van de Alkmaarders.

NH Sport maakte onlangs een portret van 'voetbalavonturier' Krul. Bekijk het hieronder!

Portret Andre Krul - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]