Ga naar Content

Thomas Ouwejan koestert geen wrok tegen AZ: "Ik ben te laat weggegaan"

UDINE - Thomas Ouwejan vertrekt met gemengde gevoelens bij AZ. "Ik heb natuurlijk dertien jaar daar gespeeld en een mooie tijd gehad. Ik ben net een jaartje te laat weggegaan", laat de 23-jarige verdediger uit Heiloo weten. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

Sinds zijn komst naar Udinese bivakkeert de Noord-Hollander al een week op zijn hotelkamer. "Ik ben heel hartelijk ontvangen. Er zitten ook een paar Nederlanders, dus dat scheelt wel. Alles gaat in Italiaans, heel veel Engels spreken ze niet. Daarom is het ideaal dat er nog meer Nederlanders hier zitten. Ik ken een paar Italiaanse woordjes, maar spreken lukt nog niet."

"Ik hoop hier veel minuten te maken. Dan zal ik het wel moeten verdienen, Serie A is toch hoger"

udinese-speler thomas ouwejan

Ouwejan zat op een 'dood spoor' bij AZ. "Daarom ben ik blij dat ik deze kans nu krijg. Ik heb daar lang genoeg gezeten en zat wedstrijden gespeeld. Ik hoop hier veel minuten te maken. Dan zal ik het wel moeten verdienen, want de Serie A is toch een stapje hoger. Het spelen tegen clubs als Juventus, Inter, AC Milan en AS Roma, daar kijk ik het meeste naar uit."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Goede oplossing

Udinese bood een uitkomst voor de linksback. "Er zijn inderdaad dingen gebeurd tussen de club en mij. Dan heeft het voor mij geen zin om te blijven. Ik wil niet teveel uithalen richting AZ, maar bepaalde toezeggingen zijn niet nagekomen. Wat er in de winterstop is gebeurd, vind ik ook niet prettig. Destijds waren er ook de nodige clubs met interesse." De Alkmaarders werkten toen niet mee aan een vertrek.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]