Ga naar Content

AZ-tweetal Stengs en Idrissi onzeker voor duel met Dinamo Kiev

ALKMAAR - Zes dagen voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League trainen Calvin Stengs en Oussama Idrissi nog apart bij AZ. Beide spelers hebben sinds het duel met Viktoria Plzen niet meer gespeeld.

Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Dinsdag speelde AZ een grote partij op de training. Stengs en Idrissi ontbraken allebei, zo meldt het NHD. Ook Jordy Clasie deed niet mee, terwijl Fredrik Midtsjø er wel bij was. De Noor kwam eerder terug van de nationale ploeg vanwege nekklachten.

Gewisseld tegen Plzen

Stengs miste een groot deel van de voorbereiding met een spierblessure. Tegen Viktoria Plzen werd hij na een uur gewisseld. Idrissi leek wel fit, maar ook hij werd voortijdig gewisseld in de met 3-1 gewonnen wedstrijd in de vorige voorronde van de Champions League.

Dinsdagavond speelt AZ in Oekraïne tegen Dinamo Kiev. De winnaar plaatst zich voor de play-offs voor een plek in de groepsfase. De verliezers gaat naar de groepsfase van de Europa League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]