Ga naar Content

"Sprinter Cees Bol gaat op Champs-Élysées winnen"

AMSTERDAM - Oud-ploeggenoot Julius van den Berg is ervan overtuigd dat Cees Bol de slot-etappe in de Tour de France gaat winnen. "Op de Champs-Élysées is het meestal een langere sprint.  Als Cees vroeg aan gaat dan maakt hij een goede kans om die te pakken", aldus Van den Berg.

Bram Sikkes en Julius van den Berg over Cees Bol - NH Nieuws

Inmiddels kent heel wielrennend Nederland Cees Bol. Bol begon met fietsen bij DTS uit Zaandam. NH Sport zocht zijn jeugdtrainer Bram Sikkes op. "In de jeugd zag je dat hij talent had. De vraag is dan, komt dat eruit en heeft hij het karakter ervoor?", vertelt Sikkes.

"In de jeugd zag je dat hij talent had. De vraag dan is, komt dat eruit en heeft hij het karakter ervoor?"

jeugdtrainer Bram Sikkes

Noord-Hollandse nuchterheid

Bij DTS en vervolgens bij SEG Racing koerst Cees Bol samen met Julius van den Berg. "Nuchterheid typeert Cees", aldus Van den Berg. In 2017 kende Cees Bol een drama-seizoen. Een hersenschudding weerhield hem maandenlang van het rijden van wedstrijden. "Hij zou eigenlijk na één seizoen doorstromen, maar daar kwam dus niets van terecht. Dat heeft hem mentaal heel sterk gemaakt. Hij weet echt wat hij wil", vertelt van den Berg.

"Nuchterheid typeert Cees"

wielrennen julius van den berg

De wielrenner van Team Sunweb kende een prima eerste week in de Tour de France. Bol was dicht bij ritwinst. Hij sprintte naar een tweede, derde en zevende plek.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]