Start van hoofdcontent

Sport

nl

Cees Bol komt fractie tekort voor sprintzege Tour de France

2 september 2020, 17.52 uur · Aangepast 3 september 2020, 10.35 uur · Door Redactie

PRIVAS - Cees Bol is tweede geworden in de vijfde etappe van de Tour de France. De sprinter, woonachtig in Alkmaar, deed vrijwel alles goed in de eindsprint. Toch werd hij op de streep nipt geklopt door ijzersterke de Belg Wout van Aert van Team Jumbo-Visma. 

ANP

De vijfde etappe van Gap naar Privas was een grotendeels vlakke rit. Er gebeurde lange tijd weinig en er waren geen koplopers die voor het peloton uitreden. Team Sunweb, het team van Bol, nam in de eindfase het heft in handen. Bol leek een goede uitgangspositie te hebben, maar werd net voor de finish ingehaald door alleskunner Van Aert. Sam Bennett werd derde. 

Alaphilippe

De gele trui leek in handen te blijven van de Fransman Julian Alaphilippe, maar hij kreeg een tijdstraf van twintig seconden. Dit omdat hij een bidon aannam om een onreglementaire plek in het parcours.  Adam Yates in om die reden nu de leider in het algemeen klassement. Donderdag is het weer de beurt aan de klimmers met in de finale de lastige beklimming van de Col de la Lusette, waarna het nog verder omhooggaat naar het op 1560 meter gelegen Mont Aigoual.

Het NH Radio-programma Spitstijd besteedt iedere dag aandacht aan de Tour de France. Rond 17.45 uur bellen presentatoren Aart van Eldik en Barbara Mulder met oud-wielrenner Steven Rooks om de etappe van de dag na te bespreken. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]