Ga naar Content

Cees Bol niet bang om te sprinten na afschuwelijke valpartij Jakobsen

ALKMAAR - Wielrenner Cees Bol begint komende zaterdag aan de Tour de France. De inwoner van Alkmaar is sprinter en ook hij heeft de val van Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen van afgelopen maand uiteraard meegekregen. Desondanks is hij niet bang om zich tijdens de Ronde van Frankrijk tussen de snelste sprinters van het wielerpeloton te mengen. 

Cees Bol over val Jakobsen en Tour de France - NH Nieuws

"Ik was me al bewust van het gevaar en ik hoop ook zeker dat er wat dingen veranderen in de wielersport die het wat veiliger kunnen maken", vertelt Bol. "Maar het is niet zo dat - hoe erg het ook is, want ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd - ik nu een hele andere blik heb op het sprintersvak. Eigenlijk niet."

De sprinter zat live te kijken toen Groenewegen van zijn lijn afweek en Jakobsen de hekken in vloog. "Je schrikt je gewoon rot natuurlijk", aldus Bol. "In eerste instantie denk je misschien wel aan het ergste en daarna wacht je in spanning op meer nieuws. Dat duurde vrij lang, maar op een gegeven moment kregen we te horen dat hij in ieder geval nog in leven is. Dat is dan een hele opluchting."

 

"Ik was me al bewust van het gevaar en ik hoop ook zeker dat er wat dingen veranderen in de wielersport die het wat veiliger kunnen maken"

wielrenner cees bol

Grote belangen

Zaterdag begint Bol zoals gezegd aan de Tour. Naar eigen zeggen verwacht de geboren Zaankanter dat er zich zo'n vier á vijf sprintkansen voor gaan doen. "Ik denk dat het een hele mooie, maar pittige koers wordt. Iedereen staat te springen om te beginnen en de belangen zijn groot. Ik heb er zelf ook veel zin in. Of ik hem uit ga rijden? Ja, daar gaan we vooralsnog wel van uit. Als het allemaal doorgaat in ieder geval, want dat weet je tegenwoordig ook niet meer zeker."

Bekijk de bovenstaande video voor het complete interview met Bol

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]