Ga naar Content

Zaalvoetbal: debutant Texel '94 verpulvert ZVV Volendam met 9-3

DEN BURG - Debutant in de eredivisie zaalvoetbal, Texel '94, opende zaterdagavond de competitie in eigen huis tegen ZVV Volendam. De eilandbewoners wonnen overtuigend met 9-3.  Yorgo Helleman was de grote man bij Texel met vier doelpunten. 

Foto: NH Sport/Maarten Westerduin

Bij de rust stond de ploeg van trainer Martijn de Veij met 2-0 voor. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-0, voordat ZVV Volendam terugkwam tot 4-2. Uiteindelijk werd de uitgebreid naar 9-3. 

"We stonden steeds aan de goede kant van de stand", zegt De Veij, die zag dat het wedstrijdverloop in het voordeel was van de Texelaars. "Na rust gingen zei meer risico nemen en daar konden wij van profiteren."

Zaalvoetballers Texel winnen bij eredivisiedebuut - NH Nieuws/Maarten Westerduin

"We waren slap in de eerste helft", blikt Volendam-trainer Hjalmar Hoekema terug. Zij gaven 100, misschien wel 200 procent in de duels. Dat ontbrak bij ons."

In de eerste minuten na rust probeerde Hoekema met het inbrengen van een meevoetballende keeper terug in de wedstrijd te komen. Pas veel later, toen het al 4-0 stond, kwam Volendam langzaam tot leven. De ploeg komt zelfs terug tot 4-2. "Ik dacht even dat er meer in zat, maar daarna schieten wij en bal op de lat die zo terugstuitert dat zij uit de counter scoren."

Volendam-trainer Hoekema baalt van valse start: "Eerste helft waren we slap" - NH Nieuws/Maarten Westerduin

Andere Noord-Hollandse clubs

Hovocubo haalde zaterdagavond op de eerste speeldag gelijk de dubbele cijfers. De ploeg van trainer Sander van Dijk walste in de eigen sporthal De Opgang in Zwaag met 10-2 over Feyenoord heen.

Vrijdagavond was er ook al een grote uitslag te noteren: White Stones begon het seizoen met een klinkende overwinning op AGOVV: 8-2. FC Marlène klopte nieuweling BE'79 met 7-2 en HV/Veerhuys versloeg in het Noord-Hollandse onderonsje ASV LEBO uit Amsterdam met 2-1.  

Check via deze link de overige uitslagen en de stand in de eredivisie zaalvoetbal. 

NH Sport was aanwezig bij het eredivisie-debuut van Texel'94. Komende maandag zal er een uitgebreide reportage te zien zijn in onze tv-uitzending vanaf 17.11 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]