B-elftal AZ speelt gelijk tegen AA Gent in laatste oefenduel

ALKMAAR - Het is AZ in de laatste wedstrijd van de voorbereiding niet gelukt om te winnen. In het duel met AA Gent kwamen de Alkmaarders niet verder dan 1-1. Michael Ngadue kopte de Belgen op voorsprong, de Japanner Yukinari Sugawara zorgde voor de gelijkmaker.

AZ speelde met een veredeld B-elftal in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De internationals waren afwezig. Een opvallende naam bij de Alkmaarders was Timo Letschert. AZ maakte s' middags bekend dat het een mondeling akkoord had bereikt met de verdediger uit Purmerend. Desondanks stond hij direct in de basis.

Bekijk hieronder de reactie van Arne Slot over het resultaat van zijn team.

Arne Slot over resultaat tegen AA Gent - NH Nieuws

Tijdens het eerste gedeelte van het oefenduel was er weinig spectaculairs te melden. De eerste mogelijkheid werd gecreëerd door Thijs Oosting, maar hij schoot recht op keeper Sinan Bolat. De grootste kans van de eerste helft was voor Zakaria Aboukhlal. De buitenspeler faalde een-op-een met Bolat.

In de tweede helft kwam AA Gent op voorsprong. Uit een corner van aanvoerder Sven Kums kopte Michael Ngadeu raak. In de periode na de openingstreffer werden de Belgen gevaarlijk. Kums schoot twee keer vol op Hobie Verhulst. De doelman moest ook redden na een afstandsschot van Elisha Owusu. AZ kwam uit een van de weinige kansen op gelijke hoogte. Aboukhlal gaf een voorzet op Yukinari Sugawara, die de 1-1 binnenschoot. Na de gelijkmaker werden beide ploegen niet meer gevaarlijk.

Opstelling AZ: Verhulst, Sugawara, Vlaar ('62. Gullit), Letschert ('46. Leeuwin) , Kramer, Clasie, Reijnders, Goudmijn ('46. Taabouni), Oosting ('74 P.Koopmeiners), Druijf, Aboukhlal