Ga naar Content

Verdachten van overvallen op Hilversumse snackbar en Attent-supermarkt in januari voor rechter

HILVERSUM - De twee opgepakte Huizer verdachten voor de gewapende overvallen op de Hilversumse snackbar Röling Automatiek en supermarkt Attent vorig jaar november, staan pas in januari voor de rechter. Dat heeft de rechtbank afgelopen week bepaald. 

Foto: Inter Visual Studio | Jan Peter Otto

De twee nu 18-jarige Huizers werden afgelopen maart opgepakt voor de twee overvallen. Ze worden verdacht van het plegen van gewapende overvallen op snackbar Röling aan de Kleine Drift op woensdagavond 20 november en supermarkt Attent aan de Minckelersstraat vijf dagen later. 

De twee overvallen hakten er behoorlijk in bij zowel de medewerkster van de snackbar als de, overwegend verstandelijk beperkte, medewerkers van de supermarkt. In beide gevallen stormden de overvallers luid schreeuwend en zwaaiend met een wapen de zaak binnen. Onder bedreiging moeten medewerkers geld afstaan. Bij de supermarkt konden de jongens 500 euro buitmaken, bij de supermarkt 300 euro. 

Camerabeelden en afgeluisterde gesprekken

De jongens werden afgelopen maart aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft naast camerabeelden waarop de jongens staan, ook afgeluisterde app- en telefoongesprekken als bewijs tegen de twee Huizers. 

De zaak tegen de twee dient nu op 8 januari. De zaak tegen de jongste verdachte dient achter gesloten deuren, omdat hij op het moment van de overval nog minderjarig was. De twee mogen hun rechtszaak op vrije voeten afwachten. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook