Ga naar Content

AZ-trainer Slot ergert zich na wederom een nederlaag: "Dit moet een wake-upcall zijn"

DEN HAAG - Na de 1-0 tegen ADO Den Haag was Arne Slot vrij duidelijk in zijn terugblik voor de camera. "Dit begin zo langzamerhand wel te irriteren en te frustreren", aldus de Alkmaarse coach. De nederlaag tegen de Haagse club was alweer de vijfde deze voorbereiding. 

Het verhaal is inmiddels duidelijk als het gaat om de voorbereiding van de Alkmaarders. Veel nederlagen, weinig treffers en de nodige doelpunten tegen. Tegen ADO Den Haag kreeg AZ in ieder geval voldoende kansen, maar na negentig minuten stond er 1-0 op het scorebord. "Gezien de veldverhouding mag je deze gewoon niet verliezen. Een heel zwak moment voor rust zorgt voor die tegengoal. Dit moet wel een wake-upcall zijn voor iedereen."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Arne Slot na ADO - AZ.

Arne Slot na ADO - AZ - NH Nieuws

Spelers als Stengs, Idrissi en Vlaar zaten niet bij de wedstrijdselectie. De Alkmaarse coach gaf namelijk een aantal spelers rust. Ook Thomas Ouwejan was niet van de partij in Den Haag. Het lijkt erop dat hij een dezer dagen de overstap maakt naar het Italiaanse Udinese. Slot over de kwestie van zijn linksback: "Vanuit zijn perspectief is het heel logisch dat hij verder wil kijken. Als dat voor ons als club goed is, dan zal het tot iets gaan leiden."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Teun Koopmeiners na ADO - AZ.

Teun Koopmeiners na AZ - ADO Den Haag - NH Nieuws

"Ik keek uit naar de berichtgeving, dan is het heel teleurstellend dat ik er niet bij zat."

AZ- Speler Teun Koopmeiners

Aanvoerder Teun Koopmeiners speelde een gedeelte van de wedstrijd als middenvelder en het laatste deel als centrale verdediger: "Het voelde weer lekker op het middenveld". De Castricummer moest behalve de nederlaag tegen ADO ook de teleurstelling van Oranje verwerken. Hij zat namelijk niet bij de definitieve selectie. "Ik keek uit naar de berichtgeving, dan is het heel teleurstellend als je er niet bij zit."

Wel behoort Koopmeiners tot de selectie van Jong Oranje. Deze week speelt hij met het Nederlands beloftenteam tegen zijn leeftijdsgenoten van Wit-Rusland en Noorwegen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]