Ga naar Content

Ouwejan dicht bij AZ-vertrek: avontuur in Italië lonkt voor linksback

UDINE - De kans is groot dat AZ afscheid gaat nemen van Thomas Ouwejan. De linksachter staat in de belangstelling van Udinese en de clubs zijn met elkaar in onderhandeling, bevestigt de voetballer aan NH Sport. Naar verluidt is het de bedoeling dat de 23-jarige Noord-Hollander voor een jaar wordt verhuurd aan de Italianen, die tevens een optie tot koop zouden willen bedingen.

Foto: Pro Shots / Remko Kool

Ouwejan zat woensdag al niet meer bij de wedstrijdselectie van AZ, toen de Alkmaarders het in de tweede voorronde van de Champions League opnamen tegen Viktoria Plzen (3-1 winst). Bovendien deed hij niet mee aan de laatste training voorafgaand aan die wedstrijd. Ouwejan kan al sinds begin vorig seizoen niet meer op een basisplaats rekenen, omdat hij toen de concurrentiestrijd om de linksbackpositie verloor van Owen Wijndal. 

Sinds 2007 bij AZ

De in Heiloo geboren Ouwejan speelde tot 2007 voor de Foresters, waarna hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van AZ. Daar doorliep hij alle jeugdelftallen en maakte de verdediger in 2015 zijn eredivisiedebuut. In totaal kwam de verdediger tot 110 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij drie keer wist te scoren. Het contract van de linkspoot in Alkmaar loopt nog tot medio 2022.

Bij Udinese voetballen al Marvin Zeegelaar, Bram Nuytinck, Willam Troost-Ekong en Hidde ter Avest. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]