Ga naar Content

Prachtige treffers bezorgen AZ knappe overwinning op Lille

ALKMAAR - AZ heeft de eerste zege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te pakken. Tegen Lille kwam de ploeg van trainer Arne Slot eerst op achterstand, maar twee heerlijke doelpunten van Yuki Sugawara en Thomas Ouwejan zorgden ervoor dat de Alkmaarders alsnog een overwinning konden bijschrijven. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

In de levendige openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen meermaals voor het doel van de tegenstander te vinden. De eerste levensgrote kans was echter voor AZ. Oussama Idrissi kwam alleen op doelman Mike Maignan af, maar de Franse keeper won de tweestrijd. Aan de andere kant moest AZ-keeper Hobie Verhulst optreden na een poging van spits Burak Yilmaz. Even daarvoor ging een poging van Jonathan Ikone voorlangs. 

Doelpunten AZ - Lille - NH Nieuws

Achterstand

Na de rust trok Lille het initiatief wat naar zich toe en dat leidde al snel in de tweede helft tot een doelpunt. Rechtsback Jérémy Pied schoot de bal achter Verhulst in de verre hoek en daarmee zette hij de Franse ploeg op voorsprong. Idrissi had een goede mogelijkheid om de stand vrijwel direct gelijk te trekken, maar hij vond opnieuw doelman Maignan op zijn weg. 

Arne Slot: "Fijn om weer te winnen" - NH Nieuws

Foto: Pro Shots / Remko Kool

De gelijkmaker kwam er met nog zo'n twintig minuten op de klok alsnog. Invaller Sugawara, die na een uur spelen samen met nog zeven anderen in de ploeg kwam, probeerde het maar eens van afstand en zag zijn poging prachtig in de kruising belanden. Daarmee was de maat nog niet vol voor de ploeg van Slot. Nadat Ferdy Druijf naar beneden werd getrokken ontving AZ een vrije trap, die door Ouwejan prachtig binnen werd geschoten. Lille kon daar in het restant van de wedstrijd weinig tegenover zetten, waardoor de eerste overwinning voor de Alkmaarders in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een feit is. 

Opstelling AZ: Verhulst; Svensson (Sugawara/63), Leeuwin (Gullit/63), T. Koopmeiners (Kramer/63), Wijndal (Ouwejan/63); Midtsjo (P. Koopmeiners/63), De Wit (Aboukhlal/38), Clasie (Goudmijn/63); Gudmundsson (Reijnders/46), Boadu (Druijf/46), Idrissi (Evjen/63)

Basisopstelling Lille: Maignan, Andre, Fonte, Botman, Bamba, Bradaric, Sanches, Ikone, Araujo, Yilmaz, Pied

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]