Ga naar Content

Huizers en Naarders vechten gevreesde woontoren aan 'tot bittere eind'

GOOISE MEREN - Hoewel de projectontwikkelaar ondertussen een aanvraag heeft gedaan voor een kleinschaliger plan, blijft het verzet tegen de komst van een woontoren aan de Huizer Driftweg op de grens met Gooise Meren groot. Dat laat het Comité Stop Woontoren Driftweg weten. Gisteren werden er 3.743 handtekeningen van Huizers, Naarders en Bussumers overhandigd aan de wethouder van Gooise Meren. 

Foto: NH Nieuws

Actievoerder Victor Nijenhuis was samen met drie anderen namens het comité naar het gemeentehuis in Bussum gekomen om de petitie te overhandigen aan verantwoordelijk wethouder Jorrit Eijbersen.

De bewoners hebben vooral bezwaar tegen de plek van het torenflat, op een stuk natuur aan de rand van het beschermde Goois Natuurreservaat. Daar past zo'n hoge flat volgens hen niet. Daar komt nog eens bij dat de hoge flat volgens hen een schaduw gaat werpen over de lage woonwijk op slechts enkele meters verderop. "Het unieke Gooise landschap zal ook voor toekomstige generaties blijvend aangetast worden door de hoogbouw", staat in de petitie.

Ook voelen ze zich voor het blok gezet. Hoewel er door de projectontwikkelaar al jaren aan het plan wordt gewerkt, hoorden ze pas onlangs van het bouwplan. 

Lees ook

'Verrassing'

De wethouder had tijdens de overhandiging ook een verrassende mededeling voor het comité. De projectontwikkelaar heeft namelijk een tweede plan ingediend op hetzelfde stuk grond. Een plan voor minder appartementen. "Dit verrast ons weer, we zijn op geen enkele wijze hierbij betrokken geweest", vertelt Nijenhuis. De twee plannen lopen naast elkaar. 

Het verandert het standpunt van het comité dan ook niet. "In onze beleving mag je op deze plek twee hoog bouwen met een kap erop. Dat is prima, maar hoogbouw mag daar gewoon niet volgens het bestemmingsplan."

Het comité zal de twee plannen komende tijd nauwgezet volgen en alle mogelijkheden aangrijpen om in te spreken en de plannen tegen te gaan. "En stel dat het doorgaat, dan kijken we naar de juridische mogelijkheden om het aan te vechten", zo besluit Nijenhuis. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook