Ga naar Content

AZ'er Koopmeiners kijkt met vertrouwen uit naar duel met Viktoria Plzen

ALKMAAR - Woensdag gaat het seizoen voor AZ officieel van start. De ploeg van trainer Arne Slot speelt om 16.30 uur in de tweede voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzen. Ondanks dat AZ in de voorbereiding slechts een wedstrijd wist te winnen, denkt aanvoerder Teun Koopmeiners dat zijn team klaar is voor het belangrijke treffen. 

Teun Koopmeiners blikt vooruit op Champions League - NH Nieuws

"Het is op zich logisch dat het voetbal nog niet zo flitsend is als vorig seizoen", nuanceert Koopmeiners de resultaten van de afgelopen weken. "In de voorbereiding ga je wedstrijden iets anders in. Meer vermoeid, je traint hard, je speelt geen hele wedstrijden met dezelfde ploeg.. Vorig jaar waren de uitslagen ook niet zoals we wilden in de voorbereiding, maar de eerste competitiewedstrijd wonnen we met 4-0."

Terugvechten

Als AZ onverhoopt op achterstand komt is de ploeg in staat om zich terug te vechten, meent Koopmeiners. "We komen morgen het liefst op een 1-0 voorsprong natuurlijk", zegt hij. "Maar we hebben vorig jaar ook wedstrijden gehad waarin we achter zijn gekomen. Daarin hebben we laten zien dat we heel goed terug kunnen komen. Dus mochten we op achterstand komen, wat niet de bedoeling is, dan hebben wij genoeg vertrouwen om terug te vechten."

"We zijn gewoon weer fit, net als vorig jaar"

az-aanvoerder teun koopmeiners

Bij de wedstrijd, waarbij Ron Vlaar en Calvin Stengs terugkeren in de wedstrijdselectie van de Alkmaarders, mag geen publiek zijn. "Enorm zonde", vindt de AZ-aanvoerder. "Bijkomend voordeel is wel dat je niet naar een ander land hoeft. Je hoeft dus niet te reizen en we kunnen ons programma lekker dicht bij huis uitvoeren. We zijn gewoon weer fit, net als vorig jaar. We hebben het gevoel dat we er als team klaar voor zijn."

NH Sport zendt woensdag op TV, Facebook en op de website/app om 15.30 uur live een voorbeschouwing op de wedstrijd uit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]