Ga naar Content

De naweeën van het onweer in West-Friesland: van lekkage tot spectaculaire foto's

WEST-FRIESLAND - Afgelopen nacht ging het flink tekeer in de regio. Waar de donderwolken en de lichtflitsen voor een prachtig spektakel zorgden, leverde de flinke hoeveelheid regen in korte tijd ook problemen op.

Foto: Rob Amoureus

Onder andere in Hoorn en Enkhuizen rukte de brandweer meerdere malen uit voor meldingen van wateroverlast. Ook in Wervershoof kwam het water in grote hoeveelheden naar beneden en dat zorgde voor flinke overlast.

De Wervershoofse Melissa Bleeker is haar woning nog aan het opruimen en verbouwen na de bui van gisteravond. Bij het noodweer van donderdagnacht begon de lekkage in haar huurwoning al, vertelt ze. "'s Nachts heb ik niets in de gaten gehad, maar toen ik mijn bed uit kwam stapte ik in een plas met water." Voor het weekend kon haar woningbouwvereniging niets meer betekenen, het zou maandag worden dat er iemand zou komen kijken. Met de weersvoorspelling voor het weekend, hield zij haar hart vast. "Toen het losbarstte gisteravond moest ik ergens wel even hard lachen: dit overkomt mij weer, twee keer in een weekend een bui naar binnen. Maar daarna stond het janken me nader dan het lachen." 

"Toen ik mijn bed uit kwam, stapte ik in een plas met water"

Melissa Bleeker

Waar het water vrijdag via de zolder naar de eerste verdieping kwam, liep het nu ook op de begane grond langs de muren. "De plafondplaten komen nog net niet naar beneden, het stucwerk is allemaal nat en de vloer staat helemaal bol." Omdat haar slaapkamer nat is, slaapt zij voorlopig bij haar dochter op de kamer. "Ik hoopte dat ze het voor de bui uit tijdelijk konden oplossen met een 'franse slag', maar nu wordt het nog even kamperen in huis. Met het oog op het weerbericht van komende week hoop ik dat het snel opgelost wordt."

Genieten

Wie de voeten droog konden houden, keek met bewondering naar de buien die over West-friesland trokken. En waar de één dan liever binnen blijft, gaat de ander naar buiten om de camera neer te zetten. Liefhebber en weerfotograaf Rob Amoureus maakte vanuit Zwaag een timelapse van de naderende, dreigende luchten en legde indrukwekkende lichtflitsen vast. 

Bekijk hieronder zijn video's.

Timelapse Zwaag - NH Nieuws

Onweer Zwaag - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook