Ga naar Content

Ajax maakt al in eerste helft oefenduel gehakt van FC Utrecht

AMSTERDAM - Ajax heeft ook haar tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. Nadat de Amsterdammers afgelopen zaterdag met 6-1 afrekenden met RKC Waalwijk, was de ploeg van Erik ten Hag donderdagavond overtuigend te sterk voor FC Utrecht. In de Johan Cruijf ArenA, waar voor de eerste keer weer in beperkte mate supporters welkom waren, werd het 5-1. 

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Binnen twintig minuten had Ajax al een 2-0 voorsprong te pakken. Nadat Ryan Gravenberch uit een voorzet van Noussair Mazraoui op de paal schoot, werkte Zakaria Labyad uit de rebound de openingstreffer binnen. Even later zorgde Noa Lang met een afstandsknal voor de 2-0. 

Gemiste strafschop

De wedstrijd had echter ook een heel andere wending kunnen krijgen. Tussen de twee Ajax-doelpunten door kreeg FC Utrecht namelijk een enorme kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Mazraoui werkte Bart Ramselaar naar de grond in het strafschopgebied, waardoor de ploeg van trainer John van den Brom een penalty kreeg. Simon Gustafson schoot op de paal en verzuimde daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten. 

Na de 2-0 van Lang leek het daarentegen gedaan met het verzet van de Utrechters, die voor de pauze nog eens drie treffers moesten incasseren. Via een mooie aanval via Antony en Noa Lang wist linksachter Nocilás Tagliafico de bal binnen te tikken. Aan het einde van de eerste helft bekroonde Labyad vervolgens met twee benutte vrije trappen zijn sterke 45 minuten durende optreden. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De tweede helft, waarbij er negen nieuwe Ajacieden in de ploeg stonden, kende een stuk minder hoogtepunten. Lang werd in de beginfase gevaarlijk met een poging die net langs het Utrecht-doel schuurde, maar verder wisten de Amsterdammers weinig klaar te spelen voor het vijandige doel. FC Utrecht deed nog wel iets terug. Omar Boussaid kreeg de bal voor zijn voeten uit een corner en krulde hem fantastisch binnen, waarmee hij de eindstand op 5-1 bepaalde. 

Opstelling Ajax eerste helft: Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Labyad; Antony, Promes, Lang

Opstelling Ajax tweede helft: Stekelenburg; Dest, Timber, Martínez, Rensch; Marin, Taylor, Van de Beek; Hansen, Traoré, Lang (Ünüvar/75)

Basisopstelling FC Utrecht: Nijhuis; Pabai, Bergström, Hoogma, v/d Maarel; Klaiber, Gustafson, v/d Berg; Kerk, Dalmau; Ramselaar 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]