Ga naar Content

Ajax-trainer Erik ten Hag miste supporters: "Voetbal mét publiek maakt het mooier"

AMSTERDAM - Na vijf maanden coronabreak speelde Ajax zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In een vrijwel lege Johan Cruijff ArenA werden de Brabanders met 6-1 verslagen. 

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Geen supporters

Ajax oefende tegen RKC Waalwijk zonder publiek. De gemeente Amsterdam heeft geen vergunning afgegeven. "Ik vond het heel erg jammer dat er vandaag geen supporters bij konden zijn", begint Ten Hag. "Wij hopen dat het weer zo snel mogelijk met publiek kan. In de Bundesliga, Premier League of Champions League hebben we allemaal kunnen zien dat het zonder publiek anders is. Voetbal mét publiek maakt het nog mooier."

Tekst gaat verder onder de video

Ten Hag zonder publiek - NH Nieuws

"Het is belangrijk dat ze er bewust van zijn"

Ajax-trainer erik ten hag

De trainer heeft zijn spelers geprobeerd voor te bereiden op lege stadions. "Dat thema hebben we op tafel gebracht en hoe we daarmee omgaan. Het is belangrijk dat ze er bewust van zijn. Ze moeten andere motivaties oproepen, het moet van binnenuit komen."

Ajax speelt komende donderdag een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij dat duel mogen ongeveer 4500 supporters aanwezig zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]