Ga naar Content

KLM hervat passagiersvluchten naar China

Na vijf maanden hervat KLM passagiersvluchten naar het vasteland van China. Vandaag vertrok de eerste Boeing 777-300 met passagiers naar Shanghai, met een tussenstop in het Zuid-Koreaanse Seoel. Tijdens de vlucht moeten alle reizigers gecheckt worden op hun temperatuur, een door China opgelegde voorwaarde in ruil voor het toelaten van buitenlandse passagiers in het land.

Een Boeing 777-300ER van KLM - Foto: KLM

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een maand geleden werd al bekend dat KLM op toestemming wachtte om weer met passagiers naar China te mogen vliegen. Voor de coronacrisis vloog de maatschappij zo'n 25 keer per week naar vijf steden op het vasteland van China. Sinds de uitbraak van het coronavirus werd alleen nog maar met vracht tussen Shanghai, Peking en Amsterdam gevlogen.

Geïsoleerd

KLM begint met één wekelijkse vlucht naar Shanghai. Voor het instappen en tijdens de vliegreis worden passagiers gecontroleerd op koorts. Als de temperatuur bij iemand te hoog blijkt, wordt hij geïsoleerd van de andere passagiers. Verder blijft tijdens de vlucht het contact tussen bemanning en passagiers beperkt, zijn mondkapjes verplicht en worden de wc's extra vaak geïnspecteerd.

Boeing 747-400

De vluchten met medische hulpgoederen blijven voorlopig ingezet worden. Daarvoor worden ook passagiersvliegtuigen gebruikt. Op sommige van die vluchten worden de ecomomy klasse-stoelen gevuld met dozen met mondkapjes. Deze speciale vrachtvluchten worden uitgevoerd met Boeing 777-300's en met drie Boeing 747-400 met een extra vrachtruim achterin de cabine. Vanwege de coronacrisis waren de oude 747's eigenlijk al met pensioen gestuurd, maar uiteindelijk weer ingezet vanwege de hoognodige vrachtcapaciteit.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]