Ga naar Content

Massale vechtpartij tussen jongeren in Amstelveen

AMSTELVEEN -  Jongeren zijn gisteravond massaal met elkaar op de vuist gegaan op de Brink in Amstelveen. De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Massale vechtpartij jongeren in Amstelveen - Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De vechtpartij was rond 22.00 uur. Volgens een woordvoerder van de politie waren agenten snel ter plaatse, maar ging een deel van de jongeren er snel vandoor.

Agenten hebben nog wel met enkele van hen gesproken, maar er is geen aangifte gedaan. Onduidelijk is ook of ze betrokken waren bij de vechtpartij. Ook buurtonderzoek heeft weinig opgeleverd. Strafrechtelijk kan de politie dan niet zoveel, zegt de politiewoordvoerder desgevraagd tegen NH Nieuws.

Onrustig

In Amstelveen is het de laatste tijd onrustig. Dit weekend nog moest de politie optreden in het Amsterdamse Bos waar jongeren een illegaal feest hielden. Ook toen zijn er geen aanhoudingen verricht. En eerder was het in juni van dit jaar raak in het Amsterdamse Bos. Tientallen feestgangers werden toen gewaarschuwd en weggestuurd.

Vorig jaar oktober maakten buurtbewoners zich ook al zorgen na steekpartijen. Buurtbewoner Willem Jurka zei toen tegen NH Nieuws dat de overlast elke keer is terug te voeren op hangjongeren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]