Ga naar Content

Zo werd er gefeest onder het viaduct van het Amsterdamse Bos

Er zijn beelden opgedoken van het illegale feest in het Amsterdamse Bos dat afgelopen nacht door de politie werd stopgezet. Op de beelden is te zien hoe feestgangers dicht op elkaar staan te joelen en te dansen op muziek. "De sfeer was goed, alleen het geluid niet zo", aldus een aanwezige.

Archieffoto - Foto: AT5

Er waren discolampen, lachgasballonnen en speakers aanwezig. Op het illegale feest onder het viaduct aan de Schipholdijk waren ruim vijfhonderd bezoekers afgekomen. Volgens een aanwezige moest er vijf euro entreegeld worden betaald en begon het feest rond middernacht.

Rond 2.00 uur zou de politie het feest hebben stopgezet. Volgens de gemeente Amstelveen hebben de feestgangers veel troep en lege lachgasballonnen achtergelaten op de plek. De gemeente roept via Twitter jongeren op om hun troep op te ruimen. Ook wil Amstelveen met de politie in gesprek hoe illegale feestjes te stoppen.

Geen boetes

De politie laat aan AT5 weten dat doorgaans eerst bezoekers van een illegaal feest worden verzocht om te vertrekken. Als daaraan gehoor wordt gegeven, worden er geen boetes uitgedeeld. Afgelopen nacht is dan ook niemand op de bon geslingerd.

Steeds meer openbare plekken in de stad worden door groepen jongeren gebruikt als festivalterrein. Via sociale media worden jongeren met digitale flyers uitgenodigd om naar geheime feesten te komen, waar ook lachgas wordt gepromoot. De locatie blijft tot een dag van tevoren geheimgehouden.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]